dinsdag 11 september 2012

Whoopi heeft 9 pups geworpen!

De eerste pup kwam razendsnel nadat de waterblaas brak en de kersverse moeder Whoopi deed meteen wat ze moest doen ,vlies eraf, navelstreng doorbijten en drooglikken. Oerinstinct.
 Op een paar details na zijn de pups helemaal ""af"" als ze geboren worden, miniatuur Barbets
 De zuigreflex was bij alle pups direct goed. Klaar om bij Whoopi de eerste moedermelk te drinken.
 De eerste moedermelk is heel belangrijk voor de pups en door het zuigen van de pups worden de weeën bij Whoopi gestimuleerd, waardoor de volgende pup makkelijker naar buiten geperst wordt.
 Het hoofdje van de volgende pup komt naar buiten in een gesloten vruchtblaas. Schitterend om te zien hoe een nieuw leven begint!
 De oogjes en de oortjes nog dicht, maar de reukzin is meteen aanwezig, daarmee vindt een pup de weg naar de tepel waar zijn leven van afhangt.
 Barbets zijn er in meerdere kleuren. De lichtere kleuren komen minder vaak voor, maar in dit nest zijn 2 teefjes met een lichte vachtkleur geboren! Een verrassing van Moeder Natuur.
 Hier zijn alle 9 pups hun eerste levensvocht aan het bemachtigen. Vijf teefjes en vier reuen. Dit hebben we vooraf niet durven dromen.
 Wij hopen dat alle negen pups lieve rastypische Barbets zullen worden. Aan hun moeder zal het niet liggen, maar ook Boree heeft natuurlijk een belangrijke duit in het zakje gedaan.
 Bij de geboorte was het dreamteam Monique en Patricia aanwezig, zij hebben er een fantastische belevenis van gemaakt. Wij zijn hun veel dank verschuldigd voor het feit dat zij hun nachtrust hebben opgeofferd en hun kennis en ervaring hebben willen inzetten.
 Onze grootste dankbaarheid gaat naar Whoopi. Een hond om van te houden. Zij leverde een topprestatie!
 Moe van het drinken in slaap gevallen tegen de buik van moeder. De komende 8 weken zullen de pups opgroeien tot vrolijke, spelende hondjes vol met baldadigheid. En één pup zal de speelkameraad van Whoopi worden, zodat ze samen de harten van mensen kunnen veroveren.